Έτοιμες μακέτες

ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΑΡΧΕΙΩΝ ΓΙΑ ΕΤΟΙΜΕΣ ΜΑΚΕΤΕΣ

Ο τρόπος που πρέπει να σχεδιαστεί ένα αρχείο για εκτύπωση, διαφέρει πολύ από μία απλή παρουσίαση στην οθόνη σας.

ΠΡΟΣΟΧΗ

1) Ποτέ μην στείλετε αρχείο σε RGB, είναι απλά χρώματα οθόνης και όχι εκτύπωσης. Στείλτε τα αρχεία σας μόνο σε CMYK.

2) Σημαντικό! Όλα τα αρχεία θα πρέπει να έχουν σημεία κοπής. Προσθέτουμε πάντα 5 χιλιοστά σε κάθε πλευρά για το λεγόμενο ξάκρισμα (bleed) και τηρούμε απόσταση από την εκτυπωτική επιφάνεια 5 χιλιοστά σε κάθε πλευρά, για να μην χαθούν γράμματα.

3) Σε Corel Draw ξεκινάτε καινούριο αρχείο και στο layout επιλέγετε page setup. Στην επιλογή size, ορίζετε σαν μέγεθος το αρχείο που θέλετε να πάρετε εκτυπωμένο.

Δίνεται εντολή για bleed 5 χιλιοστών και στην επιλογή page επιλέγετε show bleed area για να βλέπετε το ξάκρισμά σας.

4) Η δουλειά σας θα πρέπει να είναι αποκλειστικά και μόνο σε σχεδιαστικό πρόγραμμα. Παρακαλούμε στείλτε μας αρχεία ps, eps, prn, tiff με embedded τις φωτογραφίες αν υπάρχουν ή pdf υψηλής ανάλυσης. Οι φωτογραφίες θα πρέπει να είναι πάντα CMYK και σε 300 dpi ανάλυση.

5) Πριν στείλετε το αρχείο μετατρέψτε σε γραμμικό τις γραμματοσειρές σας, δηλαδή convert to curves αν δουλεύετε σε Corel Draw και create outlines σε illustrator & In Design.

6) Το αρχείο θα πρέπει να έχει αρχική ανάλυση 300 dpi (σε φυσικό μέγεθος) 7) Το μοντάρισμα πολλών αναπαραγωγών σε ένα φύλλο ή πολυσέλιδων εντύπων γίνεται από εμάς για πρακτικούς λόγους.

8) Όταν κλείνετε το αρχείο σας σε pdf, προτιμήστε version 6 ή νεότερη, ανοίξτε πάλι από το Acrobat πριν μας το στείλετε για να βεβαιωθείτε ότι δεν ''χτύπησε'' κάτι.

9) Χρησιμοποιείτε πάντα σκάλα τετραχρωμίας CMYK ή παντονιέρα για να δείτε το τελικό αποτέλεσμα της μακέτας σας και ποτέ την οθόνη σας.

10) Ειδικά χαρτιά απορροφούν πολύ χρώμα (π.χ χαρτιά γραφής & αυτογραφικά χαρτιά) αλλάζοντας κάποιες φορές σημαντικά το χρωματικό αποτέλεσμα της μακέτας σας.